Actueel

Kerkproeverij: Kerkdienst over stress en rust

Een portie anti-stress. Dat krijgen bezoekers van de kerkdienst die op zondag 29 september om 15.00 uur plaatsvindt in de SoW-kapel in Duiven. Pastor Henk van Hemmen zal spreken over werk en vakantie, stress en rust.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en duurt ongeveer een uur. Ter voorbereiding op zijn preek ging dominee Van Hemmen op bezoek bij de basisschool. Hij vertelt in de kerkdienst over zijn gesprekje met de kinderen over stress en laat zien dat we van Jezus kunnen leren over hoe we om kunnen gaan met stress.

Je hoeft geen lid te zijn van een kerk om te komen luisteren op 29 september. In de dienst wordt ook gezongen en gebeden. Er wordt geen eucharistie of avondmaal gevierd. Na afloop van de bijeenkomst is er tijd voor koffie en een goed gesprek. In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. Voel je vrij om te proeven van de kerkdienst op 29 september om 15:00u. De middagkerkdienst op 29 september staat in het teken van "Kerkproeverij". Komt dat niet uit? Geen probleem, voel je vrij om een andere dienst te bezoeken.

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Duiven-Velp komt iedere zondag bijeen in de SoW-kapel aan de Rijksweg 56b in Duiven, ook wel het witte kerkje genoemd. De diensten zijn doorgaans om 8.45 uur en 16.00 uur. Soms wijken de tijden af (zie diensten) en de eerste zondag per maand wordt de middagdienst gehouden in de Ontmoetingskerk in Zevenaar. De gemeente telt zo’n 120 leden, uit een gebied van Elten tot Rheden; mensen van allerlei leeftijden, zowel gezinnen als alleenstaanden.

Elke eerste zondag van de maand kerkdienst in de Ontmoetingskerk in Zevenaar

Vanaf 1 september zal elke eerste zondag van de maand een kerkdienst gehouden worden in Zevenaar. Elke bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De diensten worden gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Dokter Honigstraat in Zevenaar. De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Duiven-Velp komt gewoonlijk bijeen in de Witte kapel in Duiven. Omdat het een streekgemeente is, organiseert ze ook bijeenkomsten in andere plaatsen in de regio.

Iedereen is van harte welkom in zowel de diensten in Zevenaar als de overige diensten in Duiven. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk om te komen luisteren. In de dienst wordt ook gezongen en gebeden. "Je krijgt een serieus verhaal en napraten achteraf", vertelt dominee Rob Nijhoff. Met de bijeenkomsten hoopt Nijhoff dat mensen zich laten prikkelen om stil te staan bij wat je soms echt bezig kan houden. "En dan op een hoopvolle manier. Serieus hierover nadenken, kan je helpen zelfstandiger en steviger in het leven te staan."

De Ontmoetingskerk bevindt zich in het centrum van Zevenaar. Er is parkeergelegenheid op het Masiusplein (dit is tegenover de Action). Als u de parkeerplaats verlaat naast de Coop dan komt u uit op de Dokter Honigstraat en de Ontmoetingskerk. Parkeren is gratis op zondag.

Locatie Ontmoetingskerk


Blog Rob Nijhoff

Ds. Rob Nijhoff blogt over wat hij tegenkomt en over wat hem bezighoudt. Hij is als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Duiven-Velp.

Blog Datum (bestandsgrootte)
2019-09-13 Hoe verleng ik mijn vakantie
14-09-2019 (155 kb)
Opeens verbonden. Of: hoe verleng ik mijn vakantie? Wie wil dat niet, je vakantiegevoel nog een paar weken verlengen? En ja, dat kan, zeggen experts: door herinneringen op te halen. Ik ga dat nu uitproberen. Mijn vrouw Arnolda en ik verkenden in een fietsvakantie het grote groengebied rondom Rotterdam. Zo ontdekten we allerlei genummerde plaatsnamen: Vierpolders (bij Den Briel), onze startplek; Vijfsluizen, waa ... Verder lezen
Zie de blog pagina voor oudere blogs.

Copyright © 2010-2019 Gereformeerde kerk vrijgemaakt Duiven-Velp   |   Privacy en cookies   |   ANBI