Actueel

Kerkdienst Goede Vrijdag 19 april, Oude Jan in Velp

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Duiven-Velp houdt op Goede Vrijdag 19 april een kerkdienst in Velp. De gemeente komt gewoonlijk samen in Duiven, maar wil aanwezig zijn in meer plaatsen in het kader van "kerk zijn in de regio". De dienst zal plaatsvinden in de Oude Jan, Kerkstraat 56 te Velp. Ds. J. Poutsma zal de bijeenkomst leiden.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De dienst begint om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren.

Locatie Oude Jan, VelpElke eerste zondag van de maand: Themadiensten over levensvragen in de Ontmoetingskerk in Zevenaar

Hoe ga ik om met verlies? Waarvoor leef ik? Op welke manier krijg ik meer zelfvertrouwen? Over dit soort levensvragen zal het de komende maanden gaan tijdens themadiensten in de Ontmoetingskerk in Zevenaar, georganiseerd door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt.

Waarvoor leef ik? Vrijwel ieder mens denkt daar weleens over na. Gaat het om een fijn leven met veel spullen en vakanties? Om familie? Om geld? Gaat het om nieuwe ervaringen? Pastor Rob Nijhoff gaat op levensvragen in door uit te zoeken hoe Jezus hiermee omgaat. Iedereen die deze levensvragen herkent, is van harte welkom.

In 2019 volgen op elke eerste zondagmiddag van de maand nog zeven themadiensten over levensvragen.

Elke bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De dienst van 7 april wordt gehouden in de Witte kapel in Duiven, de overige diensten in de Ontmoetingskerk aan de Dokter Honigstraat in Zevenaar. De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Duiven-Velp komt gewoonlijk bijeen in de Witte kapel in Duiven. Omdat het een streekgemeente is, organiseert ze ook bijeenkomsten in andere plaatsen in de regio.

Iedereen is van harte welkom in zowel de themadiensten over levensvragen in Zevenaar als de overige diensten in Duiven. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk om te komen luisteren. In de dienst wordt ook gezongen en gebeden. "Je krijgt een serieus verhaal en napraten achteraf", vertelt dominee Rob Nijhoff. Met de bijeenkomsten hoopt Nijhoff dat mensen zich laten prikkelen om stil te staan bij wat je soms echt bezig kan houden. "En dan op een hoopvolle manier. Serieus hierover nadenken, kan je helpen zelfstandiger en steviger in het leven te staan."

De Ontmoetingskerk bevindt zich in het centrum van Zevenaar. Er is parkeergelegenheid op het Masiusplein (dit is tegenover de Action). Als u de parkeerplaats verlaat naast de Coop dan komt u uit op de Dokter Honigstraat en de Ontmoetingskerk. Parkeren is gratis op zondag.

Locatie Ontmoetingskerk


Blog Rob Nijhoff

Ds. Rob Nijhoff blogt over wat hij tegenkomt en over wat hem bezighoudt. Hij is als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Duiven-Velp.

Blog Datum (bestandsgrootte)
2019-03-22 Eenzaam zonder of met relatie
23-03-2019 (142 kb)
Eenzaam - zonder of met relatie(s) Om eenzaam te zijn hoef je niet alleen te zijn. Je kunt je eenzaam voelen in een stad, in een dorp, in een klas, in een groep - en ook thuis. Je kunt je eenzaam voelen binnen een een-op- een-relatie. Je kunt jarenlang getrouwd zijn, én van elkaar vervreemd. Om wat voor reden dan ook. Nels Fahner is een j ... Verder lezen
2019-02-19 Buitenboordpastor
19-02-2019 (120 kb)
Buitenboordpastor, buitenboordgeluiden Of het een trend is, durf ik nog niet te zeggen. Maar de grens tussen wie wel en niet lid zijn van een kerk wordt steeds meer een stippellijn. Regelmatig heb i ... Verder lezen
2019-01-19 Johnny Cash
19-01-2019 (242 kb)
De Man in Black in de Witte Kapel Zaterdagavond 9 februari as. vanaf 19:30 in Duiven: het levensverhaal van Johnny Cash (1932-2003). Verteld aan de hand van een aantal van zijn songs, live gespeeld. ... Verder lezen
Zie de blog pagina voor oudere blogs.

Copyright © 2010-2019 Gereformeerde kerk vrijgemaakt Duiven-Velp   |   Privacy en cookies   |   ANBI